Wednesday, October 04, 2006

this one is for you, Jali

masa dia mula-mula masuk kerja, aku ingat dia cam seswatuh sket. first impression. after a few months, i've got to know him better and ohhh he is such a diva. seriously, i can't really remember how we're getting close. me, rain, sinchan and him. it just happens. we're just clicked.

he's a happy go lucky kind of person. out-going. easy to be with. pendek kata kawan dengan dia memang tak pening kepala laa. oh ya, lagi satu. dia ni serba boleh. pandai nyanyi (suara sedap ni), pandai nari (overrr), pandai masak (kalau aku, memang surrender), pandai menggubah (hantaran tunang ker, kawen ker), pandai berhias (erkkkk hias rumah laa, kreatif je), bertukang pun pandai. memang banyak la kepandaian dia nih.

dulu masa aku gila pegi aerobic, dia ni la partner aerobic aku. kelak sikda geng ku nak beraerobic over. kitorang pun selalu gi nonton sama (eh ingat koh nangga cita antu ada orang ya ngeluar sora falsetto Li?). hahaha. dah tu kalau hujung-hujung minggu atau masa cuti ker, kitorang selalu gi masak-masak dan makan-makan kat rumah dia. kira rumah dia ni port kitorang yang bujang-bujang ni la. aih nei ada lagik kita nak bertunok kerang kelak Li. and your caramel pudding.

i received the news this morning. that he's leaving us soon. but the news was not from him. from someone else. and i was like, ohh okayyy. yeah i know he's leaving for good. maybe better offer and permanent job. good for you. not that i'm not happy. of course i'm happy for you. but at the same time, aku sedih. kurang dah geng ku. cam nei tokkk.

Jali, CONGRATS on your new job. jangan lupak dengan kamek orang sitok, dengan aku. mun ko pandei datang Kuching kelak, harus ko madah. mun nak nikah kah kelak, mesti nyeruk mek orang. ku sedih tok Li. kelak nei ada gik orang nak netak aku mun ku gugok. ingat koh aku gugok time nak raya ria? nei nak encerik puding karamel ko ya. nak lepak-lepak rumah kau gik.

Take Care and Good Luck. keep in touch ya.

oh ya. bukan, dia bukan seswatuh, seperti yang aku sangka masa first impression aku tu.

6 comments:

acu said...

erk.. sedey nya yerk. walaupun aku agak2 je menda yg ko tulih dlm bahasa ko tuh, tapi aku rasa aku tau la maknanya... :0) ... but, life has to go on. People come n go. But always remember, in everyone's life there'll be friendship they'll never forget.

doff said...

hmm itu la pasal. pagi td masa dpt tau tu aku emo sket la. alaa ko kan tau kawan ko nih emosenel bab2 cenggini. heheh.

acu said...

hehee.. tau tau... tu bebeno!!

doff said...

haaa tau tak per

rosnisa said...

tedah...sian ku ngan kau..rajin berbelog..aku gik byk keja..baruk singgah pagi tok..:D..dapat ku imejin kau gugok..hahahahahhaa

doff said...

haha nang lawak antap ros. oit raya dtg rumah.