Friday, October 06, 2006

size S yillek

tengahari tadi aku dengan Lena pegi la jenjalan. mulanya aku rasa cam malas la kan. sebab kat luar tu panas dah tu jerebu lak. abis dia ni kalau kata dia nak ajak keluar, memang takder jalan la nak kata tanak. abis pegi la jugak jenjalan.

masuk satu kedai tu. aku cam berkenan la dengan dua pasang baju ni. satu baju kot satu lagi kemeja. untuk gi keje la. aku tengok harga. harga okay (ni takder duit pun ada ati nak beli baju ni). aku pun cuba baju tu. size M. besar. aku try kemeja. pun size M. besar gak. aku tanya jurujual tu. mintak size S. carik punya carik "takder size S la. ini baju cuma datang satu size satu saja. S sudah tidak ada. M sama L saja tinggal" kata jurujual tu.

aku cam frust la kan. pasal aku memang suka baju tu. abis kawan aku ni pun try la baju tu. ngam-ngam jer size tu dengan dia. dan dengan selamba dia beli dedua baju yang aku berkenan tu. aku tak puas ati tul sebab takder size S. orang selalu kata badan cam aku ni kalau nak beli baju senang sebab baju-baju sekarang ni semua kecik-kecik. tapi kenyataannya, punya la susah nak carik baju yang sesuai untuk size cam aku ni. seluar? lagi la payah. pakaian kasual senang la. tapi kalau office wear, memang susah.

abis kawan aku ni sesaje jer tayang-tayangkan baju yg dia beli tu kat aku sambil gelak-gelak. sabar jer la aku.

ingat lagi entri aku bertajuk bintang-bintang yang buta? ya. ya. dia dah telefon aku beberapa kali. ajak keluar. setakat ni dapat ditolak. dan hari ini dia muncul di pejabat aku. ting! tong!

2 comments:

acu said...

hehhe... beso salah.. kecik salah....

ko jahit sendrik la dopp!!

doff said...

ha'ah aku nak belajar menjahit la neh.