Tuesday, January 09, 2007

aku lah kucing yang pandai menembak itu

kalau ko tau orang kena landa musibah. takyah la ko tanya lagi apa perasaan orang tu. dah sah-sah sedih la. ini tak, lagi ko nak tanya "apa perasaan adik" kat budak yang baru jer mak bapak abang dia meninggal disebabkan kemalangan jalanraya. akai ada ka? kalau aku lah di tanya soalan cam tu, tau apa aku jawab? walaupun mungkin masa tu aku tengah menangis, aku akan tarik nafas, pandang muka wartawan yang tanya aku tu dan dengan tenang tetapi sinis sambil menjongketkan kening aku jawab "apa perasaan akak kalau mak bapak dan ahli keluarga akak mati kena langgar kereta depan mata akak?". ataupun, aku akan BERTUKAR! dan menjadi seekor kucing yang pandai menembak. hah!!

4 comments:

acu said...

ooooooooooooooooooooooooooo
ni kira action speaks louder than words la ni....

kira yg post memula ko tuh, ko nak tunjuk aksi ko...

ooooooooooooooooooooooooooo

errrr.... apa ek perasaan ko skrg ni?

doff said...

oooooooooooooooooooooooooooooooooo cenggitu eh?

oooooooooooooooooooooooooooooooooo eheheheheheh

aku kan jenis yang marah sekejap jer. hu ha hu ha bung bang bung bang. sejuk balik.

Yan said...

tiok.tiok.the longest entry i've ever read.hahaha...

doff said...

haha. bz oit.