Thursday, July 06, 2006

uhukkk

sebelas hari lepas. malam isnin. aku TERtelan tulang ikan. yang kemudiannya TERsangkut di kerongkong. kung kung kung. aku batuk. huh huh huweekkkk. muntah kosong apabila aku cuba mengorek anak tekak. kononnya nak bagi tulang ikan tu keluar. aku kepal nasi. bulat bulat. aku telan. aku ambil air kosong. baca salawat tiga kali. aku minum.

tengahari isnin tu aku pegi klinik. doktor tu kata kalau esok tak hilang jugak. gi hospital. diorang ada cermin kecik untuk masukkan dalam kerongkong. dah tu boleh cabut tulang tu guna penyepit. takdernyer aku nak pegi kalau dah macam tu.

hari ini. tulang ikan masih di kerongkong (leher?). walaupun dah tak rasa sakit tiap kali nak makan tapi tiap kali nak gosok gigi atau di dalam posisi-posisi yang tertentu, akan terasa tulang mencucuk kerongkong.

dah sebelas hari jugak aku hilang selera makan. aku dah kurus balik. uhukkk.

7 comments:

fatgirlslim said...

ko mkn gelojohhhh,,,eheheh ko masukkan tangan ko kat kerongkong then korek kasi kuar tulang tuh..abess citerr...ehhehehehe

doff said...

gelojoh tak gelojoh tak tau la. tp time nak suap nasi tu hp aku berbunyi dan aku nak cepat2 jawab. time tu la kot. hehe. byk la masuk tangan kat kerongkong ko..

Gelembai said...

ada kawan aku bernanah-nanah kerongkongnya, masalah yg sama spt kau. kemudiannya mula hilang suara. dan akhirnya aku terpaksa bersign language dengan dia.....

doff said...

choiiiii

acu said...

Dopp oit.... Sabtu nih ada show M Nasir... aku ada 10 tiket.... ko nak???? Sure after tgk nih, tulang ikan ko tuh kuar balik... ;)

doff said...

ko sajer jer kan? nak sakitkan ati aku kan? kan? kan?

yg rtm ni pun satu. buat la lewat sket. ujung bulan 8 ker. apa barang buat minggu ni plak..

acu said...

weh... mamat skema tuh kata dia dok call2 ko, ko tak angkat... sbb tulang nih ker ko tak angkat????